Առանց վիտամին A-ի մարմնի գեղեցկությունն ու առողջությունը պահպանելն անհնարին է։
Ծաղկային դաշտ․ ինչպե՞ս մատուցել պանիրը հետաքրքիր ձևով
Պանիրը կազմում է երեխաների առողջ ու հավասարակշռված սննդակարգի մի մասը։ Ունենալով բաղադրության մեջ նկատելի քանակությամբ սպիտակուցներ, վիտամին A, E և կալցիում՝ պանիրն ունենում է դրական ազդեցություն մանկական օրգանիզմի վրա։
Մակարոնե առյուծ․ ինչպե՞ս մատուցել կերակուրը փոքրիկին, որ չհրաժարվի
Մակարոնն ունի որոշակի առավելություններ թե՛ պատրաստման, թե՛ օրգանիզմի վրա ունեցած ազդեցության տեսանկյունից:
Ելակով ու թթվասերով աղանդեր
Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Ինչպե՞ս մատուցել միսը փոքրիկին, որ չհրաժարվի
Երեխաների սննդակարգում միսը զբաղեցնում է կարևոր տեղ, քանի որ սպիտակուցների, ամինաթթուների և երկաթի նշանակալի աղբյուր է։ Բուսական ծագման մթերքներում, իհարկե, երկաթ կա, բայց ոչ այնքան, որքան մսի մեջ։ Արժե հիշել՝ տվյալ հանքանյութի պակասը կարող է առաջացնել ուղեղի թթվածնային քաղց, գլխապտույտ, հիշողության խանգարում, անեմիա։
Բանանով և գետնանուշի կարագով կոնֆետ․ ինչպե՞ս պատրաստել
Քաղցրի հանդեպ ձգտումը միանգամայն բնական երևույթ է, որը կարելի է բավարարել՝ ընտրելով տանը պատրաստված անուշեղենը։ Ընդամենը երեք բաղադրիչի օգնությամբ հնարավոր է արագորեն պատրաստել շատ համեղ և առողջարար կոնֆետներ։ Այդ նպատակով անհրաժեշտ է վերցնել․