Չնայած բադրիջանի բազմաթիվ օգտակար հատկություններին, շատ երեխաներ չեն սիրում այս բանջարեղենը: Ուստի մայրիկները ստիպված հորինում են բազմազան հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, օրինակ, պանրով լցոնված բադրիջանը, որը, հավանաբար դուր կգա ձեր ընտանիքի բոլոր անդամներին:

Պանրով լցոնված բադրիջան պատրաստելը շատ հեշտ է, և ամենակարևորը` արագ:

Միկրոտարրերը` յոդը, երկաթը, ցինկը, պատասխանատու են ուղեղի լավ աշխատանքի համար: Յոդն ազդում է ինտելեկտի վրա: Երեխան ավելի լավ կսովորի և նորը հեշտ կյուրացնի, եթե օրգանիզմը մշտապես յոդ ստանա սննդի հետ կամ վիտամինային կոմպլեքսի միջոցով:

Գիտնականների ուսումնասիրություններով պարզվել է, որ յոդի բնական դեֆիցիտ ունեցող բնակավայրերում մարդկանց ինտելեկտն  առնվազն 15 տոկոսով ցածր է նման խնդիր չունեցող բնակավայրերի բնակիչների

Ինչ է պետք

1.      1-3 ձու

2.      Պղպեղ

3.      Լոլիկ

4.      Սամիթ

Ինչպես պատրաստել

Թավայի մեջ տաքացնել կարագը, երկու կողմից կարմրացնել պղպեղը, մեջը լցնել ձուն: Մատուցել սամիթով:

Հիշենք, որ պղպեղը պարունակում է վիտամին C և A, որը բարելավվում է մազերի աճը,

Սև հաղարջով ժելեի պատրաստման համար հարկավոր է.

50 գրամ սև հաղարջ

1,5 ճաշի գդալ շաքարավազ

1 բաժակ ջուր

7 գրամ ժելատին:

Պատրաստման եղանակը.

Սև հաղարջը լավ լվանալ, ապա ցայել եռման ջրով: Տրորել և թանզիվով քամել հատապտուղների հյութը:

Հատապտուղների մնացուկի վրա եռման ջուր ավելացնել, մի քանի րոպե եփել,հետո մաղով անցկացնել:

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ