Եթե ձեր փոքրիկը եփված կամ տաք կերակուրների սիրահար չէ, ապա շաբաթվա մեջ գոնե մեկ-երկու անգամ փորձեք պատրաստել այն, ինչ արագ է, ախորժաբեր ու հետաքրքիր: Սենդվիչանման այս նախուտեստի համար շատ բան հարկավոր չէ` սեւ ու սպիտակ հացեր, վարունգ, պանիր, կանաչի եւ կարմիր պղպեղ:

Եվ այսպես, սպիտակ հացը ծաղկանման կտրեք, վարունգը լվացեք ու շրջանակաձեւ կտրեք, սեւ հացից ստացեք խորանարդներ, իսկ պանիրը` եռանկյունաձեւ: Նույն հերթականությամբ էլ շարեք` սպիտակ հացը, հետո վարունգը, վրան սեւ հացը, վերջում էլ պանիրը:

Աղցանը նախատեսված է երեք և ավելի բարձր տարիքի երեխաների համար:

Աղցան պոմիդորով և վարունգով

Պոմիդորով և վարունգով աղցանը բանջարեղենների նախընտրելի խառնուրդ է: Փոքրիկներն էլ այն շատ են սիրում: Սակայն պետք է հիշել, որ այս աղցանը մանկիկին կարելի է տալ միայն երեք տարեկանից հետո, քանի որ միայն այդ տարիքից հետո է, որ փոքրիկի ստամոքսը սկսում է արտադրել  բավարար

10 բաժնի համար հարկավոր է.

10  կտոր խոզապուխտ,

300 գրամ հալած  պանիր,

Հացի 20 բարակ շերտ,

Կանաչ սոխ, զեյթուն և կարմիր  բուլղարական պղպեղ զարդարելու համար:

Պատրաստման եղանակը.

Սուր դանակով հացի և երշիկի շերտերին տալ կատվի գլխի տեսք՝ ականջներով:  Հացի 10 շերտեի վրա քսել պանիրը մի կողմից,

Եթե շտապում եք, բայց նաեւ ուզում եք ձեր փոքրիկի նախաճաշն իսկական տոն դարձնել, ապա դուք ճիշտ ընտրություն եք կատարել: Անուշ քնից հետո արթնացած փոքրիկն իսկական հրճվանք կապրի, եթե տեսնի, որ կերակուրը նույնպես կարող է քնկոտ արջուկի տեսք ունենալ:

Շատ բան հարկավոր չէ` հավկիթ, բրինձ, կարագ ու հաց: 1-2 հավկիթը կոտրեք, հարեք եւ թավայում կարագով եփեք այնպես, որ ամբողջական  կտոր ստացվի, այսինքն`չմասնատվի: Մի բուռ բրինձը լվանալուց հետո խաշեք, ավելացրեք մի պնտղունց աղ ու 4 գնդիկ սարքեք`մեկը` արջուկի դեմքը, մյուս երկուսը` ականջները եւ երրորդը` վերմակի տակից

Հարկավոր է.

Սերուցքային կարագ- 2 ճաշի գդալ,

Ձու- 2 հատ,

Գլուխ սոխ- 1 գլուխ,

100 գրամ  կանաչ ոլոռ,

4 ճաշի գդալ կաթ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը.

Չորս բաժնի համար հարկավոր է

3,2 տոկոս յուղայնությամբ կաթ- 900 մլ.

Բանան-2 հատ

Շոկոլադ-100 գրամ

Դարչին-մի պտղունց

Բանան զարդարանքի համար- երկու կտոր:

Պատրաստման եղանակը

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ