Սնունդ

Հնդկաձավարով ապուրը փոքրիկի համար իդեալական կերակրատեսակ է`հեշտ է մարսվում, սննդարար է, ալերգիա չի առաջացնում և գլյուտեն չի պարունակում:

Ծնողների մոտ վաղ թե ուշ առաջանում է այն հարցը, թե երեխային երբ է կարելի կերակրել գդալով և ե՞րբ է հարկավոր սովորեցնել ինքնուրույն ուտել: Սա երեխայի կյանքում զարգացման կարևոր փուլ է, և պետք է օգնել նրան հաղթահարել այն ու սովորել: 

Կաթնաշոռը կարևոր մթերք է թե երեխաների, թե մեծահասակների համար: Այն ամրացնում է ոսկորները, ատամները, արյունը հարստացնում է կալցիումով, դրական է ազդում լյարդի աշխատանքի վրա և լավացնում է նյութափոխանակությունը:

Այս ապուրը կարելի է տալ  մանկիկին սկսած 6-7 ամսական հասակից

Բաղադրությունը

Գազար-120 գրամ

Խնձոր-120 գրամ

Շաքարավազ-1 թեյի գդալ

Կաթ- 250 մլ

Կրծքով կերակրման ընթացքում առաջին այլընտրանքային կերակուրը, որ պետք է ներառել փոքրիկի սննդակարգում, թարմ քամած հյութն է: Այն արժե տալ 6 ամսականից: Իսկ դրանից  2 շաբաթ անց կամաց-կամաց ավելացնել մրգային խյուսերը:

Այլ հոդվածներ …