«Իմ փոքրիկ»-ը զրուցել է Շենգավիթ ԲԿ-ի նորածնային ինտենսիվ թերապիայի բաժանմունքի ավագ մասնագետ Արթուր Ջանազյանի հետ։
Իմ Փոքրիկ
հայ մայրերի ուղեցույց
«Իմ փոքրիկ»-ը զրուցել է Շենգավիթ ԲԿ-ի նորածնային ինտենսիվ թերապիայի բաժանմունքի ավագ մասնագետ Արթուր Ջանազյանի հետ։
Ինչպե՞ս երեխային ծանոթացնել նոր կերակրատեսակների հետ. 5-6 ամսական հասակում բոլոր ծնողների առջև էլ այս հարցն է ծառանում:
Հարկավոր է՝
Կաթնաշոռ - 50 գրամ
Դդում - 30 գրամ
Խնձոր - կես հատ
Գազարը պարունակում է վիտամին B, C, PP, K, E, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, յոդ, քրոմ, ցինկ, ֆտոր, բայց գազարի գլխավոր արժեքր կարոտինի պարունակություն ն է, որն օրգանիզմում վերածվում է վիտամին A-ի, որն էլ անհրաժեշտ է երեխայի նորմալ աճի համար:
Ապուրը նախատեսված է 6-7 ամսական և ավելի բարձր տարիքի փոքրիկների համար
Հարկավոր է.
1 կանաչ խնձոր
Դդումի մեկ շերտ
Կես թեյի գդալ սերուցքային կարագ
1 թեյի գդալ շաքարաջուր:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Ապուրի համար հարկավոր է.
100 գրամ տարատեսակ բանջարեղեն,
1 միջին չափսի կարտոֆիլ,
2 ճաշի գդալ կաթ,
½ թեյի գդալ սերուցքային կարագ,